Paardencoaching

Wat is Paardencoaching?
Het coachen van mensen met behulp van het paard. De kracht vanuit het paard is dat hij niet (ver)oordeelt. Hij accepteert je zoals je bent. Het paard leest je als het ware om te kijken hoe jij je voelt en niet wat je denkt. Een paard reageert op wat je voelt (on)bewust.

Een paard doet dit van nature. Het is een kuddedier. Hij wil weten wat hij aan je heeft als er gevaar dreigt en zo snel mogelijk een veilige omgeving creëren.

Nadat het paard en de cliënt contact gemaakt hebben, ziet en voelt het paard meteen jouw (energetische) informatie en zal daarop fysiek reageren. Bijv. bij spanning kan het paard gaan gapen.

Wanneer je gevoel en je denkwijze niet op 1 lijn zit, zal het paard uit willen zoeken waarop hij moet vertrouwen. Dit kan erg confronterend zijn, omdat je dan jezelf gespiegeld ziet. Hoe stel jij je op in het dagelijks leven?

024-DSC_0076

Hoe werkt Paardencoaching?
Paarden zijn puur van zichzelf. Ze hebben een sterke gave waarmee ze het gevoel van de cliënt spiegelen. Een paard geeft kracht en gaat helend te werk. Het reageert op het (onderbewuste) gevoel van mensen.

Doordat de cliënt contact maakt met het paard zal deze vrijwel direct reactie geven. Het paard neemt jouw (on)bewuste gevoel over en zal dit spiegelen. Je kunt zelf met een bepaald onderwerp aan de slag willen gaan, maar een paard kan aangeven dat jij een onbewust onderwerp met je meedraagt. Dan krijgt een sessie een geheel andere draai. Dit kan een enorme boost geven in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt een vernieuwde blik krijgen. Het kan confronterend zijn.

Voor teams kan dit de ideale uitkomst zijn om een inzicht te krijgen op individueel niveau of juist onderlinge relaties versterken.

Voor kinderen wordt de benadering anders. Gedurende een sessie zal er, in combinatie met een paard/pony, m.b.v. materialen gewerkt worden. Voor een kind is juist iets tastbaars van belang om situaties/gevoelens te kunnen visualiseren. Kinderen begeleiden/sturen de pony gedurende de sessie a.d.h.v. een halster en touw. Het contact maken met een pony door deze te gaan borstelen kan zeker een prima onderdeel zijn van een sessie. Bijv. om je zelfvertrouwen een boost te geven.

MikeDol-32

Coaching met eigen paard/pony                                                                                     Coaching met eigen paard/pony is natuurlijk mogelijk. In overleg zou ik op locatie langs kunnen komen. Hierin zal inzicht in jezelf en in je eigen paard/pony jullie samen een nog hechtere band op kunnen leveren.