Even voorstellen

Mijn naam is Linda Groenewegen. Ik woon samen met mijn vriend Martin en onze 2 kinderen Julian en Dafne in Sintjohannesga, Friesland. We hebben 2 honden genaamd Maika en Dodger (Australian Cattle Dogs). Waarmee we in onze vrije tijd o.a. dogfrisbee® beoefenen.

Daarnaast hebben we 2 paarden genaamd Mike (Haflinger) en Doll (Paint Horse). Welke western/recereatief gereden worden. Ik ga graag met ze op buitenrit.

Voor de coachsessie maak ik gebruik van de pony’s van HorseCoaching Friesland en zet ik tevens mijn eigen paarden in. Ik ben een gecertificeerd Caprilli paardencoach. Daarnaast heb ik het certificaat Paardencoaching met kinderen succesvol behaald.

1-DSC_0771

Ervaring

Zelf heb ik enige jaren in het onderwijs als leerkracht gewerkt. In de praktijk zie ik hoe leerlingen soms moeite hebben om met de stroom mee te kunnen komen of dat zij aansluiting kunnen vinden met klas-/leeftijdsgenootjes. Als leerkracht is het vaak puzzelen en meten om een balans te kunnen vinden waarin je evenwichtig je aandacht kunt verdelen over alle leerlingen in je groep.

Het heeft me doen inzien dat ik kinderen meer begeleiding wil bieden, vnl. in individueel opzicht. Om kinderen te zien opbloeien en meer zelfvertrouwen te zien krijgen is zo waardevol. Het werken met de kinderen is een klein facet geworden in het onderwijs dat ik er meer uit wil halen.

Niet alleen kinderen die baat hebben bij Paardencoaching, maar ook leerkrachten. Kinderen worden mondiger en brutaler. Als leerkracht zijnde kost het tegenwoordig veel energie om stevig in je schoenen te blijven staan. Leerkrachten vinden het moeilijk om in balans te blijven. Vaak houden ze een vast patroon aan, terwijl de afwisseling en het enthousiasme de kinderen juist tot de lessen betrekt.

Daarnaast zijn er ouders die soms met zichzelf in strijd zijn om een evenwichtig balans te kunnen vinden in het dagelijks leven.

Je probeert elkaar als team te helpen en de ouders een goede begeleiding/ondersteuning te bieden om verder te komen.
Om als team gecoacht te worden is ook een optie.

1-DSC_0613